poniedziałek, 9 września 2013

Krówki



Składniki:

250 ml śmietany kremówki, 50 dag cukru, 10 dag masła, ½ proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.

Śmietanę wlewamy do rondla, dodajemy szczyptę soli i zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu ok. 80 minut. Pamiętajmy aby masę często mieszać. Dodajemy proszek do pieczenia i gotujemy jeszcze 10 minut. Rondel zestawiamy z ognia, wrzucamy masło i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do formy i po chwili kroimy nożem. Odstawiamy aby krówki zastygły.


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam krówki! A to jest bardzo fajny, prosty przepis, zapisuję koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam uwielbiam uwielbiam. Chociaż najbardziej to ciągnące. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne,ciągutki,nie rozumiem tylko po co proszek do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
  4. Krówki uwielbiam, sama ich jeszcze nie robiłam, ale dlaczego by nie spróbować? Dzięki za przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie kupiłam wszystkie składniki w Lidlu i chcę zrobić te pyszne krówki :)mama nadzieję żę wyjdą pyszne .

    OdpowiedzUsuń