poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Cukinia w cieście


Składniki:

4 duże cukinie, 125g świeżo startego sera pecorino, 2 jaja, 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki posiekanej mięty, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz.


Cukinię gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie prawie miękka. Wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy. Dodajemy ser, jajka, tartą bułkę, natkę pietruszki, miętę, sól i pieprz. Oprószamy dłonie mąką, formujemy  kotleciki i starannie obtaczamy w tartej bułce. Rozgrzewamy oliwę na dużej patelni i smażymy cukinię na rumiano. Dokładnie osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza